Idrottsmassage i Varberg för dig som vill träna och leva smärtfritt.

Varför gå på idrottsmassage i Varberg?

Den “klassiska” massagen är oftast en mer avslappnad form medans idrottsmassage behandlar en eller flera smärtområden och stelhet i musklerna. Klassisk avslappnade massage hjälper människor att få nervsystemet att lugna ned sig men atleter och idrottare mår oftast bäst av en djupare form av massagebehandling. En behandling där du stretchar ut muskler, behandlar bindväv, trycker ut triggerpunkter (myofascial release) som annars kan hindra atletens rörelsemönster. Idrottsmassage går mer på djupet av musklerna och kan hjälpa till att släppa smärtor i ländrygg, höfter, armbågar, axlar med mycket mera.

Gör det ont att få idrottsmassage?

Det kan göra ont, allting beror på din egen smärttröskel. Vi behandlar djupa muskelvävnader och muskelknutar och tyvärr så kan det göra ont när du trycker bort muskelknutar och behandlar bindväv.

Vad ger idrottsmassagen för effekt?

Idrottsmassage kan hjälpa och bidrar oftast till ökad rörlighet, mindre smärta, ökad blodtillförsel till muskler som leder till bättre aktivitet i musklerna.

Hur lång tid tar det tills jag märker någon skillnad?

Alla behandlingar varier från kund till kund. I vissa fall har du gått med smärtan i många år och för att systemet ska återhämta sig kan det ta tid. Alla reagerar annorlunda och efter en behandling ska du känna stor skillnad efter 3-4 dagar, men det kan vara återkommande beroende på vardagsaktiviteter och atletiska utföranden. Målet är att du efter varje behandling ska känna dig mer rörlig. Många idrottare underhåller kroppen med hjälp av idrottsmassage en gång i månaden för att uppnå bästa resultat och inte låta kroppen bli allt för stressad och spänd.

Passar idrottsmassage för alla?

Ja, för det mesta. Jag anpassar alltid min behandling efter individen. Det finns självklart vissa sjukdomstillstånd som fibromyalgi, benskörhet och annat där man ska vara mer försiktig till tuffare former av behandlingar. Massagen skräddarsys efter dina behov.

Blir jag en bättre idrottare om jag får idrottsmassage?

Du kan träna mer oskadat och obehindrat vilket leder till ökad prestation. När du får bättre kontakt med dina leder och muskler kan behandlingsformen fungera som en förbyggande byggsten i ditt tränande.

Ska jag göra kompletterande övningar till behandlingen?

Jag ger dig kompletterande stretch och styrkeövningar du kan göra för att underlätta din återhämtning. Rehab i styrkeövningar, stretchövningar och övningar med fokus på rörlighet och flexibilitet kan hjälpa dig att slippa många onödiga skador.

Vetenskap bakom idrottsmassage:

– “Jönhangen S. Muscle injury and pain. Effects of eccentric exercise, sprint running, forward lunge and sports massage 2005.”
– “Callaghan M. The role of massage in the management of the athlete: review. Brittish Journal of Sports Medicine. 1993.”
– “Tiidus P. Manual massage and recovery of muscle soreness following exercise: a literature review. Journal of Orthopaedic Sports Physical Therapy. 1997.”

Pris för Idrottsmassage i Varberg

45 min Idrotts- och sportmassage – 649:- ink. moms
Vill du få hjälp med mer idrotts/sport–specifika problemtillstånd? Många som kommer till idrottsmassören har axlar som är stela, de kan inte lyfta armen eller har andra smärttillstånd som påverkar deras utövning av deras specifika sport. Vårt mål med behandlingen är att över tid släppa på spänningar så att du kan få optimal utväxling av din träning.

Hitta hit

Massage & Massör i Varberg
Idrottsmassören
C/O Norcross
Norrgatan 16
432 41 Varberg

Recensioner

I över 10 år har jag varje morgon vaknat med värk i ländryggen. Med hjälp av Fredriks behandlingar har jag blivit av med smärtan.

Henrik RouttinenPadeltränare & egen företagare

Läkarens bedömning var att jag under 6 månader inte skulle kunna gå på foten på grund av hälsporre. Efter Fredriks behandling och kontinuerlig stretch kan jag nu röra mig obehindrat.

Andreas FriskVD på Secor samt padel- & tennisspelare

Vill du komma i kontakt med mig? Tveka inte att höra av dig.

Varje bokning är ett tillfälle för lindrad stress och en bättre vardag.